Kurumsal Kaynak Planlama kelimelerinin İngilizce kısaltmasından oluşur.
İşletmelerde mal ve hizmet üretimi için gereken iş gücü, makine, malzeme gibi kaynakların verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayan bütünleşik yönetim sistemlerine verilen genel addır. Kurumsal kaynak planlaması (ERP) sistemleri, bir işletmenin tüm veri ve işlemlerini bir araya getirmeye veya bir araya getirilmesine yardımcı olmaya çalışan ve genelde kullanımı kolay olan sistemlerdir. Klasik bir ERP yazılımı işlem yapabilmek için bilgisayarın çeşitli yazılım ve donanımlarını kullanır. ERP sistemleri temel olarak değişik verilerin saklanabildiği bütünleşik bir veritabanı kullanırlar.
ERP projelerinin temel amacı olan, lojistik döngünün kurulabilmesi ve işletilebilmesi GETA GRUP olarak bizim de öncelikli düşüncemizdi. Bu bağlamda satış siparişlerinin tetiklediği ve bunun sonucunda ortaya çıkan satın alma ihtiyaçlarının planlana bildiği, üretimin bu veriler doğrultusunda kontrol edilebildiği, bu şekilde stok yönetiminin tamamen kontrollü olarak gerçekleştiği bir ortam yaratmak için ERP Projesinin gerektiği kararı verildi. Halen devam eden projede, bulunduğumuz nokta göz önünde bulundurulduğunda, Geta ve diğer iştirakçi firmalarımızın tüm süreçlerini yönetebildiği bir platform büyük ölçüde hazırlanmış ve kullanıma alınmıştır.
Modüler bazlı düşündüğümüzde; firmamız temel modüller olan, satış, satın alma, envanter yönetimi, muhasebe, insan kaynakları, müşteri ilişkileri yönetimi, doküman yönetimi gibi modülleri aktif olarak kullanmakta ve bu süreçlerde planlanan geliştirme ve iyileştirmeler devam etmektedir. Kısa vadeli hedeflerimizde varyant konseptine sahip üretilecek malzemeler için, ürün ağacı ve rotaların tamamlanması, ilgili ilişkilendirmelerin yapılması ve bu alt yapı çalışmaları sonucu, üretim ve buna bağlı olarak servis yönetimi Fabrikada ve şantiyelerde, iş emirlerine bağlı olarak mobil ortamı da kapsayacak şekilde devreye alınacaktır.